Dana

Dana
cele mai frumoase cuvinte vin din inima

joi, 21 martie 2013

Activ sau pasiv?

In tara asta multe lucruri ar trebui sa se schimbe. Si sunt atat de multe incat e imposibil sa le asterni pe toate (cele mai importante) pe hartie... Ca s-au adunat. Schimbarile ar trebui sa inceapa in cei buni, in cei in care mai exista o farama de bun simt si modestie, in aceia care acum au copii mici si se uita cu groaza in jurul lor, la ceea ce devine societatea noastra: superficiala, ignoranta si rea. Si tocmai oamenii acestia, poate din prea mult bun simt, prefera sa stea in umbra, sa isi vada de caminul lor, de viata lor si sa nu lase mizeria sa intre in casele lor. Oamenii acestia sunt nemultumiti si constienti de faptul ca trebuie sa se produca o schimbare dar putini dintre ei reusesc sa se mobilizeze si chiar sa faca ceva... Ar fi minunat daca mai multi s-ar mobiliza. 
Intrebarea pe care o aud cel mai des este: Ce putem face noi, atat de putini in fata celor multi? 
Sa va spun ce fac eu...

Stim cu totii ca violenta naste violenta... de aceea cred ca raspunsul celor care vor sa schimbe ceva nu trebuie sa fie unul violent. Nu trebuie sa-i aratam cu degetul, sa-i hulim, sa-i gonim/izolam pe cei care nu sunt/simt ca noi. Tot ce avem de facut este sa nu fim ca ei si actiunile noastre sa fie in conformitate cu ceea ce gandim si simtim. Eu, de exemplu, prin muzica mea, imi fac cunoscute trairile, emotiile si le arat celorlalti. Alti oameni pe care ii cunosc sunt pictori si isi astern sufletul in culori. Altii scriu. Unii au ales sa se implice in actiuni umanitare. Altii au ales sa aiba grija de animale sau natura. Si tot asa... Fiecare dintre oamenii buni, aceia care vor sa faca o schimbare isi concentreaza energia catre ceva ce ii face sufletul sa vibreze si imparte rezultatul cu ceilalti. A imparti din bucuria ta inseamna a fi generos, inseamna a vrea ca si ceilalti sa simta ce simti tu si atunci cand multa bucurie se aduna lucruri minunate ies, idei stralucite apar. 
Oamenii nu sunt foarte diferiti, de fapt. Cu totii avem nevoie de afectiune, iubirea este ceea ce ne ghideaza pe toti. Nu stiu daca am cunoscut pe cineva care sa spuna ca e urat cand ninge cu fulgii aceia mari, nu stiu daca un camp imens de flori poate lasa indiferent pe cineva si nu am auzit pe cineva spunand ca nu ii place cand iese soarele dupa ploaie... Cu totii vibram la ceva. De aceea atunci cand creem ceva trebuie sa fim siguri ca cineva va vibra la lucrarea noastra, daca aceasta este facuta cu suflet. Tot ce avem de facut este sa aratam celorlalti creatia noastra.
A fi pasiv inseamna a-ti fi teama si, desi doresti schimbarea, nu stii de unde sa incepi. Incepe prin a face ce iubesti mai mult si a arata celorlalti... cu siguranta vei fi rasplatit. Si, in acest fel, adunati prin actiunile noastre non violente, venite din suflet, vom gasi tot mai multi oameni care vor vibra in acelasi ritm cu noi...


Stiu ca titlul acestui post v-a dus cu gandul in alta parte dar acum aveti la ce sa va ganditi :)
Impreuna putem face o lume mai buna! 
PS: fotografia e facuta azi, 21 Martie, de Ziua Mondiala Sindrom Down. Am fost alaturi pentru festivitatea de premiere (eu am dat diplome, Florin a daruit medaliile) si in aceasta seara vom canta pentru cei prezenti la eveniment.